Erkende dansschool

Achtergrond informatie erkenning Danshuis Venray

Het beroep van dansdocent is nog altijd een vrij beroep. Dit houdt in dat iedereen die dat wil een balletschool kan oprichten of balletlessen kan geven. Deze lessen worden dan vaak gegeven door mensen die niet bevoegd zijn.

Alleen aan MBO- en HBO- dansopleidingen worden studenten uitgebreid onderwezen in de anatomie, pedagogie en blessurepreventie naast de diverse dansstijlen en danstechniek.
De NBDO dansbelang heeft een kwaliteitsregister voor dansdocenten. Hier kunnen alleen dansdocenten aan deelnemen die geaccrediteerd register lid zijn. Om hier lid van te kunnen zijn dienen deze dansdocenten zich bij te scholen in het kader van “Een leven lang leren”. Hierdoor kunnen de dansdocenten accreditatie punten verdienen en opgenomen blijven in het kwaliteitsregister. Op deze manier willen gekwalificeerde balletschoolhouders en dansdocenten laten zien dat zij continu hun kwaliteit verbeteren.

Danshuiskunsten vindt danseducatie met kwaliteit belangrijk. Daartoe hanteert het een keurmerk voor dans/balletscholen van NBDO, deze organisatie beheert een Kwaliteitsregisters dansdocent.
Dansdocenten die opgenomen zijn in het Kwaliteitsregister zijn vakbekwaam en ontwikkelen zich blijvend in hun vakgebied.
Danshuiskunsten toont met het keurmerk aan dat zij staan voor de kwaliteit van hun lesaanbod, vakbekwaamheid van hun docenten en kwaliteit van bedrijfsvoering.

Vanaf 2017 is Danshuis Venray een erkende dansschool.
Meer informatie over de erkenning is te vinden via: https://www.dansbelang.nl/erkenningsregeling-keurmerk-dans-balletscholen/

Comments are closed.