Pilates en Yoga en Essentrics

Pilates

Pilates is een beweging/trainingsmethode die zijn oorsprong vond bij de bedenker ervan: Joseph Pilates. Deze methode is ontstaan omdat Pilates zelf leed aan astma en reuma, waardoor hij een oplossing nodig had om zijn ademhaling, kracht en soepelheid te verbeteren. Tegenwoordig denkt men dat het een soort mindfullness les is en hoewel dit deels kloppend is, is dit niet het uiteindelijke doel van de les.

​Het doel van de les is uit te leggen aan de hand van een aantal basisprincipes die Pilates hanteert: Centrering- Controle- Concentratie-Ademhaling-Precisie-Fluency​

“Als je nog twijfelt, kom dan gewoon eens naar de les en probeer het uit! Want mijn doel is dat je met een geweldig gevoel naar huis gaat”.

Proeflesaanvraag Pilates

Yoga

Yoga is een prachtige combinatie van beweging en meditatie.
Deze les is een mix van de hatha en vinyasa stijl, die voor het grootste gedeelte bestaat uit een opeenvolging van lichaamshoudingen (asana’s).
Je werkt aan kracht en flexibiliteit en balanceert de practice door het trainen van de ademhaling als basis voor je beweging. Deze les is geschikt voor alle niveaus en biedt een uitdaging voor iedereen.
“Hoofd uit en hart aan”.
Proeflesaanvraag Yoga

Essentrics

Essentrics is een full body workout die zich richt op het verlengen en het versterken van de spieren in je hele lichaam.
Het is één van de weinige sporten die werkt met excentrische (spierverlengende) bewegingen.
Door excentrisch te trainen ga je inzetten om de maximale lengte van je spieren te bereiken.
Hierdoor ga je een gevoel krijgen van “meer bewegingsruimte” in je lijf en soepeler bewegen gedurende de dag.
Doordat we ons richten op verlengen en versterken van de spieren wordt de doorbloeding gemakkelijker gestimuleerd waardoor er een betere toevoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen ontstaat.

“Essentrics richt zich heel erg op het lichaamsbewustzijn van de deelnemer.
Doordat je de hele les getriggerd wordt om bewust met jouw lichaam bezig te zijn, leer je gedurende de lessen je lichaam beter kennen”.

Contact: Lonneke Emonts  essentrics@gewoongelukt.nl

Proeflesaanvraag Essentrics

Comments are closed.