Pilates en Yoga

Pilates

Pilates is een beweging/trainingsmethode die zijn oorsprong vond bij de bedenker ervan: Joseph Pilates. Deze methode is ontstaan omdat Pilates zelf leed aan astma en reuma, waardoor hij een oplossing nodig had om zijn ademhaling, kracht en soepelheid te verbeteren. Tegenwoordig denkt men dat het een soort mindfullness les is en hoewel dit deels kloppend is, is dit niet het uiteindelijke doel van de les.

​Het doel van de les is uit te leggen aan de hand van een aantal basisprincipes die Pilates hanteert: Centrering- Controle- Concentratie-Ademhaling-Precisie-Fluency​

“Als je nog twijfelt, kom dan gewoon eens naar de les en probeer het uit! Want mijn doel is dat je met een geweldig gevoel naar huis gaat”.

Proeflesaanvraag Pilates

Yoga

Yoga is een prachtige combinatie van beweging en meditatie.
Deze les is een mix van de hatha en vinyasa stijl, die voor het grootste gedeelte bestaat uit een opeenvolging van lichaamshoudingen (asana’s).
Je werkt aan kracht en flexibiliteit en balanceert de practice door het trainen van de ademhaling als basis voor je beweging. Deze les is geschikt voor alle niveaus en biedt een uitdaging voor iedereen.
“Hoofd uit en hart aan”.
Proeflesaanvraag Yoga

Comments are closed.