Docenten Danshuis Well

Tijd, kracht, ruimte en lichaam: de pijlers van dans.

Danshuis verenigt deze essentiële onderdelen in het gevarieerde dansaanbod voor jong, oud, amateur en professional. Of het nu gaat om kennis maken met dans of juist het zoeken naar verdieping er van.

Persoonlijke ontwikkeling en plezier beleven aan dans staan centraal. Betrokken en gekwalificeerde docenten maken dit mogelijk.

Karin Groenen

Van klassiek en modern tot jazz, improvisatie en flamenco. Deze veelzijdigheid op het gebied van dans kenmerkt Karin Groenen. Gestart op de vooropleiding in Venlo en doorgestroomd naar de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Als coördinator van Danshuis Well organiseert Karin voorstellingen en projecten. Door haar academische achtergrond en ervaring blijft vakkennis en fysieke begeleiding binnen de dansstudio gewaarborgd.

Vanuit haar betrokkenheid en professionaliteit, motiveert ze vol enthousiasme haar cursisten. Ze weet hen stuk voor stuk te laten schitteren en laat iedere danser uitblinken in zijn of haar kracht.

‘Iedere dag bezig zijn met hetgeen je het liefst doet, is een voorrecht. Dat ik mijn kennis en ervaring van dans ook nog eens mag overbrengen op anderen maakt mijn liefde voor het vak compleet.’

Charlotte Wijnhoven

Sinds haar 5e staat Charlotte wekelijks te swingen. Van een leuk roze tutuutje naar de MBO dans opleiding in Sittard.

De laatste jaren heeft zij zich weten te ontwikkelen tot een enthousiaste docente.
Sinds haar 16e verzorgt Charlotte danslessen en heeft inmiddels ervaring in alle leeftijdscategorieën en stijlen, als ook in het (speciaal) onderwijs en naschoolse opvang.

Naast het verzorgen van de danslessen bij Danshuis Well is Charlotte docent Engels op een middelbare school.

“Ik vind het belangrijk dat er ruimte is voor groei op dansgebied en dat je met een plezierig gevoel weer naar huis gaat. Dansen is mijn passie, en die passie deel ik graag met jullie”!

Yana Cup

Ook Yana is al vanaf jonge leeftijd altijd bezig met dans. Zo stond ze vroeger aan haar eigen barre in de woonkamer, nu staat ze dagelijks in de studio’s in Arnhem aan de Hogeschool ArtEZ. Ze volgt daar de opleiding tot Docent Dans. Yana is multi-inzetbaar; klassiek ballet, jazzdance, modern floorwork, streetdance. Ze kan vele stijlen geven aan jong en oud.

“Mijn passie kunnen overdragen, dat is waar ik het voor doe. In mijn lessen staat hard werken en plezier maken centraal. Lekker fysiek bezig zijn met een glimlach op ieders gezicht :)!”

Linda Provenza

Linda Provenza is een Italiaanse danseres, docente en choreografe gevestigd in Amsterdam. Linda heeft gestudeerd aan de Urban Academy in Milaan (hiphop, modern en theater), waarna ze voor een dansproject naar Amsterdam kwam en besloot te blijven.

Gedurende haar vier jaar in Amsterdam heeft ze de mogelijkheid gehad met verschillende choreografen en makers te werken, en veel input van hen gekregen voor nieuwe skills en bewegingskwaliteiten. Linda is sinds 2016 ook actief betrokken bij dansprojecten in Miami, waarmee ze veel kennis heeft opgedaan over de Amerikaanse dansstijlen.

Comments are closed.