SeizoenenFLOW

Wanneer we te veel in ons hoofd leven of we niet tot rust kunnen komen met alle drukte om ons heen, voelen we ons meestal niet zo goed. We kunnen ons natuurlijk proberen te trainen in bijvoorbeeld positief denken, maar vervelende of gewoon heel erg aanwezige gedachten gaan er toch (af en toe) komen. Daar kunnen we verder weinig aan doen! Maar áls ze er zijn, hoeven ze ons niet over te nemen en kunnen we er vanaf een veilige afstand naar proberen te kijken. Dan zijn ze er nog wel, maar wegen ze minder zwaar door.

Bovendien leven we heel erg vaak in ons hoofd, waardoor we de buitenwereld en het hier en nu wat uit het oog lijken te verliezen. Je gedachten loslaten, dat is dus ook uit je hoofd komen, je aandacht richten op de wereld rondom je en opgaan in dans.

Net als de seizoenen zijn mensen ook veranderlijk. Planten en dieren passen zich aan, aan de seizoenen. Kinderen functioneren vaak beter als ze zich aanpassen aan het weer en de seizoenen. SeizoenenFLOW neemt ons mee in de seizoenen. We werken in 4 blokken en starten met herfst, daarna volgt de winter, de lente en we eindigen het jaar met de zomer.

Denk aan blaadjes die loskomen van de bomen, hoe voelt dat? Denk aan de winter, de geborgenheid, de warmte opzoeken en aan rust en liefde. Denk bij lente aan groei, opstrekken en de eerste zonnestraaltjes. In de zomer komen we volledig tot bloei, we rennen en springen en staan open om te ontvangen.

SeizoenenFLOW is een mix van yoga, mindfullness, mediatie en vooral ook veel dans. Laat je inspireren en doe mee!

Blok 1: Herfst (5nov-12nov-19nov-26nov-3dec-10dec)

Blok 2: Winter (7jan-14jan-21jan-28jan-4feb-18feb)

Blok 3: Lente (3mrt-10mrt-17mrt-7apr-14apr-21apr)

Blok 4: Zomer (12mei-19mei-26mei-2juni-16juni-23juni)

Kosten per blok:  €49 cursusjaar €160

Comments are closed.