Danshuis Selectie

Vaker dansen en deelnemen aan optredens en je zo verder ontwikkelen als danser?
​Dat kan in de selectiegroepen van Danshuis.

Topklas vanaf 7 jaar

De kans om bijzonder talent volledig te ontwikkelen. Dat kan in de topklas. Naast de klassieke balletles is er één keer per week een topklas waar we dieper ingaan op techniek en choreografie. Daarnaast is het mogelijk om onbeperkt te trainen in een reguliere les klassiek ballet, moderne dans of jazz dance.
In samenwerking met de vooropleiding van de dansacademie ArtEZ organiseren we een aantal activiteiten om danservaring verder te ontwikkelen. Toelating gaat middels een auditie. De selectie is op basis van talent en ervaring. We evalueren de vorderingen twee keer per jaar.

Auditie
Om in de selectiegroep te dansen wordt er een auditie afgenomen waarbij er gekeken wordt naar talent en motivatie.

Datum: Maandag 24 juni 2024 van 17.00-18.00 uur Danshuis Well

Datum: Dinsdag 25 juni 2024 van 17.00-18.00 uur Danshuis Venray

Inschrijven
Na een succesvolle auditie kan er ingeschreven worden voor de selectiegroep.

Auditie

Danshuis Venray werkt samen met het Valuascollege (Venlo). Dit is een dependance van de Dansacademie ArtEZ (Arnhem) en begeleidt dansers in opleiding.

Selectiegroep SPARKLE, DANZA & IMPULZ & SPIRIT ​ vanaf 8-15 jaar

Voor dansers die wat extra’s willen en kunnen op het gebied van dans bestaat de mogelijkheid auditie te doen voor SPIRIT, DANZA of IMPULZ. De groep traint op verdieping van techniek en uitstraling. Want SPIRIT, DANZA en IMPULZ hebben geregeld optredens. Bijvoorbeeld afgelopen jaar “Achter een Rooyse deur”, de sinterklaasintocht en Circus Mok. De selectiegroepen hebben regelmatig provinciale en landelijke projecten i.s.m. Het Huis voor de Kunsten. De toelating van SPIRIT, IMPULZ, DANZA of SPARKLE is middels een auditie, waar wordt gekeken naar talent en ervaring.
Deelnemen aan een selectiegroep betekent één keer per week choreografietraining en één keer in de week een klassiek ballet training. Daarnaast is het mogelijk 1 of 2 trainingen mee te doen in een reguliere les klassiek ballet, modern dans of jazz dance of streetjazz. Vorderingen worden twee keer per jaar geëvalueerd.

Auditie
Om in de selectiegroep te dansen wordt er gekeken wordt naar talent en motivatie. Inschrijven voor de auditie kan via de knop “inschrijven auditie”.
In overleg wordt er een datum gepland.

Inschrijven
Na een succesvolle auditie kan er ingeschreven worden voor DANZA, SPIRIT, SPARKLE of IMPULZ

Auditie

Dansgroep ALLURE vanaf 14-20 jaar

Allure is een groep van dansers met een (semi) professionele achtergrond. Zij worden regelmatig gevraagd voor dansoptredens op projectbasis. Circus Mök bijvoorbeeld.
Voor degenen die meer willen en kunnen bestaat de mogelijkheid om auditie te doen voor deze groep. We kijken naar talent, ervaring en inzet.

Projecten
*Schijt aan grens
*Circus mok
*Achter een Rooyse deur
*Div. proms concerten

Auditie
De docent benadert cursisten om auditie te doen.

Auditie

Comments are closed.