Docenten Danshuis Venray

Tijd, kracht, ruimte en lichaam: de pijlers van dans.

Danshuis verenigt deze essentiële onderdelen in het gevarieerde dansaanbod voor jong, oud, amateur en professional. Of het nu gaat om kennis maken met dans of juist het zoeken naar verdieping er van.

Persoonlijke ontwikkeling en plezier beleven aan dans staan centraal. Betrokken en gekwalificeerde docenten maken dit mogelijk.

Myrna van Rens

Professioneel, persoonlijk en gericht op (talent)ontwikkeling vanuit een technische en gekwalificeerde basis. Dat is Myrna van Rens.
Na succesvolle afronding de ArtEZ dansacademie als uitvoerend danseres en docent heeft Myrna gekozen voor het docentschap. Met ruim 20 jaar ervaring als dansdocent weet zij als geen ander het beste dansgevoel in iedere leerling naar boven te halen .

‘Mijn motivatie haal ik uit het plezier dat de leerlingen beleven aan dans. Ondersteuning bieden bij hun ontwikkeling en de principes van dans bijbrengen. Er is toch niks mooiers!’  

Karin Groenen

Van klassiek en modern tot jazz, improvisatie en flamenco. Deze veelzijdigheid op het gebied van dans kenmerkt Karin Groenen. Gestart op de vooropleiding in Venlo en doorgestroomd naar de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Waar ze met succes de ArtEZ dansacademie heeft afgerond. Vanuit haar betrokkenheid en professionaliteit, motiveert ze vol enthousiasme haar leerlingen. Ze weet hen stuk voor stuk te laten schitteren en laat iedere danser uitblinken in zijn of haar kracht.

‘Iedere dag bezig zijn met hetgeen je het liefst doet, is een voorrecht. Dat ik mijn kennis en ervaring van dans ook nog eens mag overbrengen op anderen maakt mijn liefde voor het vak compleet.’

Eva Rutten

Al vanaf haar vierde is Eva bezig met dans.  Niet verwonderlijk dat ze er meer mee wilde gaan doen. Ze had de mogelijkheid om de vooropleiding in Venlo te doen en heeft de opleiding aan Rijnijssel, studierichting danscoordinator met succes afgerond.  Eva is een echte duizendpoot. Energiek, doelgericht en doorzettingsvermogen vatten haar aanpak samen. Als dansdocent  in diverse dansstijlen weet zij er iedere les weer alles uit te halen.

‘Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken, daar geniet ik iedere dag van. Iedere week kijk ik er weer naar uit om alle leerlingen mee te nemen in de wereld van dans.’

Britt Range

Vanaf de kleuterklas brengt Britt Rangé de mensen om haar heen in beweging en regelt alles daaromheen. Na afronding van de Bacheloropleiding Docent Dans op ArtEZ in Arnhem is dat alleen maar meer geworden. Door haar enthousiasme, creativiteit en een vleugje humor, brengt zij een open en veilige sfeer met zich mee. Britt kan enorm genieten van de ontwikkeling van haar leerlingen. Of ze nou hun techniek verfijnen, met meer beleving kunnen dansen, een stuk zelfverzekerder de bewegingen uitvoeren of er gigantisch veel plezier in hebben, iedereen danst goed op zijn eigen manier.

“Mijn doel is om mijn passie en liefde voor het vak dans, te delen met zoveel mogelijk mensen van jong tot oud. Elke les is voor mij en de leerlingen een klein feestje!”

Mara op het Veld

​Op haar zesde levensjaar werd Mara betoverd door majorette waarbij dans een groot onderdeel is. Sindsdien is zij nooit meer gestopt met dansen. Op grote en kleine podia in Nederland, Frankrijk, Italië, Noorwegen en België, onder de douche of in een kledingwinkel heeft Mara haar veelzijdigheid kunnen laten zien. Enkele jaren gelden rondde zij haar opleiding dans af in Sittard.

“Ik vind het heerlijk om mijn jarenlange passie voor dans over te brengen op mijn leerlingen”. 

Jolina Talapessy

Jolina is onze streetdance docente. Ze barst van de energie en geniet het aller meeste als de cursisten er plezier in hebben. Dans is voor haar, het vertellen van een verhaal. Voor Jolina is dans een uitlaatklep. In de dans zijn er zoveel nieuwe dingen te leren en je kunt je eigen grenzen steeds verleggen. “Het enthousiasme wat ik in de lessen terug krijg, is fantastisch en geeft mij weer nieuwe uitdagingen een nieuwe choreografie te maken. Zij kan niet wachten van start te gaan bij Danshuis. Het werken met verschillende leeftijden en het samenwerken met andere docenten en dansstijlen vindt zij het allerleukste.

“Ik heb oog en hart voor kinderen en vind het belangrijk dat ze zichzelf kunnen zijn en hun talenten kunnen ontwikkelen en benutten”.

Comments are closed.