Docenten Danshuis Venray

Tijd, kracht, ruimte en lichaam: de pijlers van dans.

Danshuis verenigt deze essentiële onderdelen in het gevarieerde dansaanbod voor jong, oud, amateur en professional. Of het nu gaat om kennis maken met dans of juist het zoeken naar verdieping er van.

Persoonlijke ontwikkeling en plezier beleven aan dans staan centraal. Betrokken en gekwalificeerde docenten maken dit mogelijk.

Myrna van Rens

Professioneel, persoonlijk en gericht op (talent)ontwikkeling vanuit een technische en gekwalificeerde basis. Dat is Myrna van Rens.
Na succesvolle afronding de ArtEZ dansacademie als uitvoerend danseres en docent heeft Myrna gekozen voor het docentschap. Met ruim 20 jaar ervaring als dansdocent weet zij als geen ander het beste dansgevoel in iedere leerling naar boven te halen .

‘Mijn motivatie haal ik uit het plezier dat de leerlingen beleven aan dans. Ondersteuning bieden bij hun ontwikkeling en de principes van dans bijbrengen. Er is toch niks mooiers!’  

Karin Groenen

Van klassiek en modern tot jazz, improvisatie en flamenco. Deze veelzijdigheid op het gebied van dans kenmerkt Karin Groenen. Gestart op de vooropleiding in Venlo en doorgestroomd naar de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Waar ze met succes de ArtEZ dansacademie heeft afgerond. Vanuit haar betrokkenheid en professionaliteit, motiveert ze vol enthousiasme haar leerlingen. Ze weet hen stuk voor stuk te laten schitteren en laat iedere danser uitblinken in zijn of haar kracht.

‘Iedere dag bezig zijn met hetgeen je het liefst doet, is een voorrecht. Dat ik mijn kennis en ervaring van dans ook nog eens mag overbrengen op anderen maakt mijn liefde voor het vak compleet.’

Eva Rutten

Al vanaf haar vierde is Eva bezig met dans.  Niet verwonderlijk dat ze er meer mee wilde gaan doen. Ze had de mogelijkheid om de vooropleiding in Venlo te doen en heeft de opleiding aan Rijnijssel, studierichting danscoordinator met succes afgerond.  Eva is een echte duizendpoot. Energiek, doelgericht en doorzettingsvermogen vatten haar aanpak samen. Als dansdocent  in diverse dansstijlen weet zij er iedere les weer alles uit te halen.

‘Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken, daar geniet ik iedere dag van. Iedere week kijk ik er weer naar uit om alle leerlingen mee te nemen in de wereld van dans.’

Britt Range

Vanaf de kleuterklas brengt Britt Rangé de mensen om haar heen in beweging en regelt alles daaromheen. Na afronding van de Bacheloropleiding Docent Dans op ArtEZ in Arnhem is dat alleen maar meer geworden. Door haar enthousiasme, creativiteit en een vleugje humor, brengt zij een open en veilige sfeer met zich mee. Britt kan enorm genieten van de ontwikkeling van haar leerlingen. Of ze nou hun techniek verfijnen, met meer beleving kunnen dansen, een stuk zelfverzekerder de bewegingen uitvoeren of er gigantisch veel plezier in hebben, iedereen danst goed op zijn eigen manier.

“Mijn doel is om mijn passie en liefde voor het vak dans, te delen met zoveel mogelijk mensen van jong tot oud. Elke les is voor mij en de leerlingen een klein feestje!”

Lynn Kosakoy

Al op de basisschool gaf Lynn Kosakoy dansles aan haar klasgenootjes en maakte ze het ene stukje dans na het andere. Deze interesse groeide uiteindelijk uit tot haar wens om dansdocent te worden.

Bij Lynn kom je veel ‘fusion’ tegen wat betekent dat zij veel werkt vanuit haar eigen danskracht, een mix van urban, jazz en modern. In haar lessen staan daarom dynamiek, flow en eigenheid centraal en streeft ze naar het boven halen van de persoonlijke danskwaliteiten van haar leerlingen.

“Door op een open manier te communiceren en tussen de leerlingen te gaan staan creëert je een prettige dansomgeving, dat is wat ik leuk vind”. 

Romanna Delauw

Romanna kan zich geen leven zonder dans en Pilates voorstellen.  De danszaal voelt voor voor haar als een tweede thuis, waar ze helemaal zichzelf mag zijn. Tijdens haar opleiding aan ArtEZ Arnhem als uitvoerend danser, mocht ze stage lopen bij een aantal bekende gezelschappen in Nederland, waaronder Scapino Ballet Rotterdam. Na haar carrière als dansers is ze les gaan geven en heeft ze choreografieën gemaakt. Nu ze weer in het prachtige zuiden woont kan ze niet wachten om les te gaan geven bij Danshuis Venray!

“Ik blijf een danseres en daarom weet ik hoe fijn het is als je echt een workout krijgt tijdens de les, daarom beloof ik ook dat je tijdens mijn Pilates lessen echt aan het werk gezet wordt en je zult merken dat je iedere les vooruitgang boekt”.

Milou Kronenberg

​Milou vindt het fantastisch om met kinderen te werken en bij te dragen aan hun persoonlijke en creatieve ontwikkeling.
Zelf danst zij al haar hele leven met veel plezier en naast dansdocent geeft Milou les in het basisonderwijs. Haar energie en enthousiasme voor muziek, dans en voor kinderen maakt dat Milou enorm kan genieten van de ontwikkeling van haar leerlingen.

“Ik heb oog en hart voor kinderen en vind het belangrijk dat ze zichzelf kunnen zijn en hun talenten kunnen ontwikkelen en benutten”.

Mara op het Veld

​Op haar zesde levensjaar werd Mara betoverd door majorette waarbij dans een groot onderdeel is. Sindsdien is zij nooit meer gestopt met dansen. Op grote en kleine podia in Nederland, Frankrijk, Italië, Noorwegen en België, onder de douche of in een kledingwinkel heeft Mara haar veelzijdigheid kunnen laten zien. Enkele jaren gelden rondde zij haar opleiding dans af in Sittard.

“Ik vind het heerlijk om mijn jarenlange passie voor dans over te brengen op mijn leerlingen”. 

Comments are closed.