Jongeren 10 – 18 jaar

Klassiek ballet

Klassiek ballet is de basis van alle dansstijlen. In deze les ligt de focus op het aanleren en uitbouwen van de juiste techniek. Naast houding, techniek, lenigheid en kracht, besteden we aandacht aan coördinatie, muzikaliteit en creativiteit. Dat doen we op klassieke muziek met een moderne draai.
De spitzen mogen hierbij niet ontbreken. We werken toe naar het einddoel: een danscombinatie. Dat vergt training aan de ‘barre’, ‘au milieu’ (in het midden) en verplaatsingen door de zaal. De indeling van de groep is op basis van niveau zodat iedereen goed mee kan komen.

InschrijvenGratis proefles

Jazz dance

Dansen en werken aan je flexibiliteit, conditie en kracht en toewerken naar een lekkere danscombinatie. Op verschillende muziekstijlen van nu, werken we aan verdieping van de techniek en inleving. Gebaseerd op de principes uit de jazz techniek. Denk daarbij aan draaien, uitrekken en loslaten van bewegingen. Zwaaien en verplaatsingen door de zaal en krachtopbouw zijn daar onderdeel van. We sluiten af met een danscombinatie op hippe muziek waar al het geleerde meteen toegepast kan worden.

InschrijvenGratis proefles

Moderne dans

Draaien, zwaaien en toewerken naar een gave danscombinatie. Daar heb je techniek, kracht en lenigheid voor nodig. Op verschillende muziekstijlen zoals lyrische of top 40 muziek, werken we aan verdieping van de techniek en inleving. Gebaseerd op de principes van Limón en Graham. Denk daarbij aan stretches, curves en verplaatsende passen zoals skips. Grondwerk, zwaaien, verplaatsingen door de zaal en krachtopbouw zijn daar onderdeel van de les. We sluiten af met een moderne danscombinatie waar al het geleerde meteen toegepast kan worden.

InschrijvenGratis proefles

Streetdance

Streetdance is ontstaan in Amerika en komt, zoals de naam het al zegt, echt van de straat. Het is een heel sportieve en individuele manier van dansen. Het is een mix van diverse andere dansvormen, waaronder bijvoorbeeld hip hop, disco, funk, urban, breakdance en aerobics. Lekkere swingende en funky muziek is dan ook onmisbaar!

InschrijvenGratis proefles

Dance fusion

Dance Fusion is een combinatie tussen modern, jazz en urban dansstijlen. Kracht, souplesse, grooves, isolaties en techniek worden met elkaar verweven tijdens deze les. In de warming up worden verschillende technieken zowel apart als samen geoefend en vervolgens werken de dansers aan een choreografie. Een les met veel uitdaging, muzikaliteit, groove, flow en lichaamsbeheersing!

InschrijvenGratis proefles

Comments are closed.